Inspiration

inspirationOm du vill renovera ditt hus men inte riktigt vet vilka ändringar du vill göra så är du inte ensam. Det är många som känner att deras hem börjar känna lite föråldrat och som skulle vilja ha ett vackrare hem utan att för den delen veta riktigt vad de vill göra. Faktum är att de som vet exakt vad de vill göra är i en minoritet. Alla vi andra som inte riktigt vet vad vi vill göra måste hitta inspiration innan vi kan bestämma vilka renovationer vi vill göra.

Att hitta inspiration har aldrig vara lättar än det är nu. För i tiden var du tvungen att hitta inspiration i tidningar och andras hem. Numera har du en lång rad olika inspirationskällor tillgängliga online och på tv. Det finns också ett större utbud än någonsin av inredningstidningar. I denna artikel kommer vi titta lite extra på olika inspirationskällor som man kan använda sig av.

Inspiration på TV

Det finns en lång rad olika TV shower som kan ge inspiration för dig som vill renovera ditt hem. Vi kommer här anta att du känner till de mer populära svenska tv programmen och kommer istället fokusera på vad vi tycker är mycket bra engelskspråkiga tv program.

Income Property:

income propertyIncome property är en kanadensisk serie som handlar om hur man kan renovera delar av sitt hus och hyra ut dem. Detta för att minska sina egna levnadskostnader. Income Property produceras av HGTV och har  Scott McGillivray som programledare.  Scott McGillivray äger ett stort antal hyresfastigheter. Programmet är ett bra val även för den som inte vill hyra ut en del av sitt hus eftersom de visar många tips och tricks som hjälper dig maximera värdet på dina renovationer. De visar hur du kan spendera lite pengar men ändå få vad som upplevs som ett exklusivt resultat. Om du tillämpar dessa tips kan du uppnå ett mer exklusivt resultat när du renoverar oavsett hur stor din budget är.

Det är viktigt att komma ihåg att detta är en kanadensisk serie. Byggnadslagar och regleringar ser inte alltid likadana ut i Sverige och vissa av de problem de stöter på i serien är du inte trolig att stöta på i Sverige.

Läs mer om Income Property här:

Grand Designs

kevin mccloudGrand designs är en Brittisk serie som sänds av Channel4 och som har Kevin McCloud som programledare. Detta program fokuserar på ambitiösa och storartade byggnationer. Vanligtvis med stora budgetar. Många av resultaten är mycket vackra och kan användas som inspiration för de renovationer du planerar för ditt hem. Du kan kanske inte göra exakt vad du ser på Grand Design men det kan ge dig inspiration som hjälper dig bestämma vilken känsla du vill att ditt hem skall ha.

Du kan läsa mer om Grand Designs på deras officiella hemsida

Inspiration på Internet

Det finns tusentals olika bloggar och webbsidor som fokuserar på heminredning och design. Här kommer vi att titta närmare på några av de allra bäst.

Pinterest

Pinterest inte någon inredningssajt men det är fortfarande en av de absolut bästa sajterna för att få inspiration. Detta då sajtens medlemmar har taggat många tusen bilder av vackra kök, vackra toaletter och andra rum. Sök efter bilder på det rum du funderar på att renovera och njut av de tusentals idéer du får tillgång till. Besök Pinterest

Houzz

Houzz är en engelskspråkig webbsida som ofta kallas för världens störst arkiv över heminredningsidéer. Webbsidan fungerar ungefär som Wikipedia men fokuserar helt på design. Här hittar du tusentals idéer för alla möjliga rum i huset. Läs mer på Houzz.com

Design-milk.com

Denna engelskspråkiga webbsida hjälper dig att få de avslutande detaljerna rätt. De små detaljerna kan betyda skillnaden mellan ett fantastiskt hem och ett hem som inte känns avslutat. På denna webbsida hittar du massvis med inspiration som hjälper dig att välja rätt handtag, dörrknoppar och andra detaljer. Läs mer på design-milk.com

ikeahackers.net

Detta är en mycket bra webbsida som visar hur man kan använda sig av billiga IKEA möbler och kombinera eller modifiera dem så att man får ett vackert och unikt hem. Detta är en utmärkt sida för alla oavsett deras budget. Hitta inspiration på ikeahackers.net

Emmas.blogg.se

Emmas blogg är en engelskspråkig blogg från Svenska Emma Fexeus. Här kan du hitta massvis med inspiration från det svenska heminredningsgeniet. Läs bloggen på emmas.blogg.se

Sofiasinredning.blogg.se

Detta är en blogg full med bra tips för den som vill renovera eller inreda sitt hem på en budget. Sofia är ett geni med att ta gamla objekt och förvandla dem till något alldeles speciellt. Läs bloggen genom att besöka sofiasinredning.blogg.se

Inspiration i tidningar

Det har aldrig funnits ett större utbud av designtidningar än det finns nu. Tidningsbutiken.se har mer än 100 olika tidningar att välja bland. Vissa av dessa är mer allmänna tidningar medan andra fokuserar på ett specifikt del av huset eller ditt hem. Några av de be bästa inspirationskällorna är enligt oss

Rum Design

Rum Design är en tidning som innehåller mängder med artiklar och fotografier som kan ge en bra inspiration. Tidningen är tämligen omfattande och har vanligen ca 150 sidor. Rum Design är helt svenskspråkig och ges ut 10 gånger om året.

Bad & Kök Guiden

Bad & Kök Guiden är en mycket bra tidning eftersom den fokuserar helt på de två rum där renovationer är som allra mest värdefulla. Att renovera köket eller badrummet ökar värdet på ditt hus mer än något annat rum. Bad & Kök Guiden är helt på svenska och kommer ut 4 gånger per år.

Modern Interiör

Modern Interiör är en bra inspiration för alla som vill ha ett modern hem med modern stil. Tidningen är fylld med bra artiklar och vackra bilder. Den är helt på svenska och kommer ut 6 gånger per år.

Låt drömmen bli verklighet

Om du ännu inte har ett hus eller en bostadsrätt att renovera så kan du alltid ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Om du inte har pengar sparade till kontantinsatsen så kan du alltid ansöka om att låna pengar till kontantinsatsen vid husköp. Tänk bara på att amortera så mycket du kan på det lånet.